Uzun zamandır aklımda olan bir projeyi sonunda hayata geçirmeye karar verdim. Tübitak tarafından Pardus projesi sonlandırıldıktan sonra bir grup azimli insan projeyi Pisi Linux olarak tekrar hayata geçirmişti. Pardus ölmemişti, küllerinden yeniden doğuyordu. Bende bu projede 1 sene kadar görev aldım. Son derece şevkle ve zevkle çalıştığımı belirtmeliyim. Ancak bazı nedenlerden dolayı projeden ayrıldım. Ayrıldıktan uzun bir süre sonra yeni bir linux dağıtımı yapmaya karar verdim. Piyasada o kadar çok dağıtım varken nereden çıktı şimdi bu dediğinizi duyar gibiyim.

Evet olabilir, halihazırda onlarca hatta yüzlerce Linux dağıtımı var. Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir diyerek burayı şimdilik geçiyorum. Yeni Linux dağıtımı eski Pardus Kurumsal altyapısını kullanan, hem sunucu hem desktop olarak kullanılabilecek ve farklı mimarilerde çalışacak bir dağıtım olacak.

Şimdilik bu kadar bilgi yeter diyerek yakında üzerinde pisi, comar, mudur gibi eski Pardus teknolojilerinden aşina olduğumuz yazılımların çalıştığı bir rootfs sürümünü yakında buradan duyuracağımı bildireyim.

Bu arada dağıtımın source code repository, bugs page, buildfarm gibi bileşenlerininde hazır olduğunu atlamayalım 🙂

Leave a Reply