AKP bir taşla bir kaç kuş vurdu. herkesin gözünden kaçan bir nokta var: akp bdp ile anlaşarak bdp’ye boykot kararı aldırdı. bunun sebebi ise, eğer bdp evet deseydi akp mhp tabanını kaybedecek ve kendi seçmeninin önemli bölümünün oyunu alamayacaktı. bdp’de sanki akp ile kavgalıymış gibi görünerek sandığa gitmedi ve bu saatten sonra kendisine vaad edilenleri beklemeye başlayacak.

peki akp bütün bunları nasıl başarıyor? cevabı zor değil: gitsin makarna, kömür, buzdolabı, nakit para, altınlar, gelsin oylar; kendin gibi düşünenlerin sırtını sıvazla, karşı gelenlerin indir kafasına yumruğu. bunun adı da olsun demokrasi ve özgürlük.

dünün faşistleri bugünün demokratları oldu ya. ne diyelim, yaşasın AKP demokrasisi..

dün hayır vereceklere darbeci diyen başbakan, bugün onlara saygı duyuyor. bugün başbakan ile gurur duyan yurdum insanı, aynı zamanda kahrolsun israil diye bağıran insanlar. ve aynı başbakan bundan daha 1 sene önce mayınlı arazileri israilli’lere vermeye çalışan ve yahudiler’den üstün hizmet madalyası alan başbakan.

demek ki yurdum insanı kendi başbakanına üstün hizmet madalyası veren israilli’lerle de gurur duyuyor. bu ve buna benzer soruları kendine soramayan yurdum insanının demokrasi  anlayışı, nasreddin hocanın göle maya çalması gibidir. ya tutarsa?

Leave a Reply